Word programında tablo oluşturma içeriğimizi daha önce yayınlamıştık. Şimdi ise daha önceden satır ve sütunları belirlenmiş bir tabloya nasıl daha sonradan satır ve sütun ekleyebileceğimizi veya hücre ekleyebileceğimizi anlatmaya çalışacağız.
Daha önceden oluşturulmuş bir tablo

Yukarıdaki tabloda ( Tablo 1) Üyeler başlığı altında 4 adet veri bulunmakta, bu verilere kullanıcı bir sıra numarası sütunu eklemeyi unutmuş şeklinde ve 5’inci üye olan Yasin SÖNMEZ’i de ekleme gereği hissediyor şeklinde düşünelim ve sütun ve satır eklemenin klasikleşmiş, basit yolları ile diğer yollarını inceleyelim.
Tablo Tasarımı ve Düzen Seçenekleri
Tablomuza nasıl yeni sütun ve satırlar ekleyeceğimizi öğrenebilmek için tablo içerisinde, düzenleme aşamasındayken yukarıda beliren yeni seçenekler, Tablo Tasarımı ve Düzen seçeneklerini bilmeli ve öğrenmeliyiz.

Tablo tasarımı ve düzen seçenekleri işlem yapılan tablo üzerinde stil, yazı tipi, kenarlık, düzen, boşluklar gibi işlemleri kolaylıkla yapabilmemizi sağlar. Şimdi burada Düzen bölümündeki Satır ve Sütunlar seçeneklerine odaklanalım.
Yeni Sütun Eklemek
Sola Sütun Eklemek
Örnekte ADI sütunu en solda yer almaktadır, bu sütunun yanına yani soluna sütun eklemek için öncelikle bu sütundaki bir hücrenin içerisinde düzenlemede olmalıyız. Daha sonra;

- Düzen seçeneklerinden bir kategori olan Satır ve Sütunlar seçeneklerine odaklanıyoruz.
- Satır ve Sütun seçeneklerinden içerisinde bulunduğumuz “Ayşe” yazılı ADI sütununu sol tarafına sütun eklemek için Sola Ekle seçeneğini seçiyoruz.
- Son aşamada görüldüğü gibi artık ADI sütunu yanında sıra numaralarını girebileceğimiz S.NU ekleyebileceğimiz bir sütun daha açıldı. Son olarak bu değerleri de giriyor ve sola sütun ekleme bölümümüzü sonlandırıyoruz.

Aşağıya Satır Eklemek
Artık tablomuzda en solda bir sıra sütunu bulunmakta fakat biz bu listeye Yasin’i eklemeyi unuttuk ve aşağıya yeni bir satır ekleyerek bu kişiyi de eklemek istiyoruz, bu durumda en alt satırda herhangi bir hücreyi düzenlerken;

- Düzen bölümünde Satırlar ve Sütunlar seçeneklerine odaklanıyoruz.
- En son satırın içerisindeyken Aşağıya Ekle seçeneği ile aşağıya boş bir satır ekiyoruz.
- Oluşturduğumuz bu boş satırın içeriğini artık istediğimiz gibi düzenleyebiliriz.